Gratis verzending vanaf €75,-

6 tips voor de meest effectieve roll-up banners

23 januari 2019

6 tips voor de meest effectieve roll-up banners

Als je op een evenement, congres of beurs loopt, ontkom je er niet meer aan de roll-up banner. Je ziet ze in alle maten, kleuren en formaten, en ze dienen allen hetzelfde doel: aandacht trekken van de voorbijganger. Toch lukt het veel mensen niet om dit doel te bereiken. Wil je zeker zijn van een effectieve roll-up banner, lees dan onze 6 tips.

1. Ook voor roll-up banners geldt: less is more

Net als voor veel andere dingen geldt het ook voor roll-up banners: less is more. Proberen mensen niet af te leiden van de boodschap, maar breng deze zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk.

Roll-up Banners beurs

2. Plaats de roll-up banner op een zichtbare locatie

Staat jouw stand op een donkere locatie, dicht in een hoek, of heeft deze gewoon extra aandacht nodig? Bestel dan een halogeenlamp bij je roll-up banner. Deze klem je in een handomdraai aan de bovenzijde van de banner zodat deze mooi in de schijnwerpers staat.

3. Gebruik nooit lettertype kleiner dan 60pt

Roll-up banners hebben een formaat waardoor ze al van grote afstand opvallen. Zorg er dus altijd voor dat de meest belangrijke boodschap een lettertype heeft van minimaal 60pt.

4. Houd de tekst leesbaar

Probeer, indien het binnen de huisstijl past, altijd schreefloze letters te gebruiken zoals Futura, Verdana of Open Sans. Schreefloze lettertypes zijn lettertypes zonder schreven, dus zonder de dunne dwarsstreepjes aan het uiteinde van de verticale en horizontale balken. Deze zijn over het algemeen een stuk leesbaarder dan schreef-lettertypes.

5. Zorg voor hoge resolutie foto’s

Wil je professioneel over komen, dan horen hoge resolutie foto’s erbij. Resolutie wordt bij foto’s aangegeven in DPI. We raden iedereen een minimum van 150 DPI aan. Zo zorg je ervoor dat foto’s altijd scherp zijn.

6. Plaats de belangrijkste informatie bovenaan

Mensen lezen van links naar rechts en van boven naar onder. Let daarom altijd op de plaatsing van de tekst en plaats belangrijkste informatie bovenaan.

Vraag het aan onze productspecialisten!

Heb je een vraag over een van onze roll-up banners, vraag het gerust aan een van onze productspecialisten via onze klantenservice.

« Terug

Copyright 2024 Signerie Tel 085-4890032

Gebruik van deze website betekent dat je onze algemene voorwaarden accepteert.