Gratis verzending vanaf €75,-

Waarom zou u een passe-partout kopen?

6 februari 2018

Waarom zou u een passe-partout kopen?

Een passe-partout is een simpele omranding van museumkarton die over de inhoud heen geplaatst kan worden. Maar waarom zou je nou eigenlijk een passe-partout aanschaffen?  We vertellen in dit artikel verschillende oplossingen die een passe-partout biedt.

Passe-partout om een foto passend te maken

U heeft een foto van 25x35cm en een de enige lijst die u in huis heeft is een wissellijst van 30x40cm. Er ontstaat dan een probleem waarbij er ruimte om de foto zichtbaar is. Dit vindt natuurlijk niemand mooi. U lost dit probleem eenvoudig op door gebruikt te maken van een passe-partout die een binnenmaat heeft die net iets kleiner is als u foto. De buitenmaat moet natuurlijk gelijk zijn aan het formaat wissellijst die u gebruikt.

Doordat de passe-partout aan de binnenkant is voorzien van een 5mm plakrand plaatst u er gemakkelijk inhoud achter en hoeft u niet bang te zijn dat deze gaat verschuiven.

Passe-partout om meer of minder rust te creëren

De meest verkochte passe-partouts zijn wit- of crèmekleurig. Deze zorgen er voor dat de focus net iets extra op de inhoud ligt. U zou ook kunnen kiezen voor een andere kleur zodat het contrast wordt versterkt. Het is bijvoorbeeld erg leuk als u een afbeelding heeft met een blauwe-bes en deze wordt versterkt doormiddel van een blauwe passe-partout.

Passe-partout om de inhoud te beschermen

Naast de decoratieve functie hebben onze passe-partouts ook een beschermende en conserverende functie Er zijn bijvoorbeeld geen houtachtige vezels verwerkt en is er een neutrale verlijming toegepast. Ook het feit dat het karton zuurvrij is zorgt er voor dat uw hoogwaardige inhoud behouden blijft. Wel zo prettig.

Passe-partout om delen te verbergen

Stel je voor: je hebt een prachtige panorama-foto gemaakt op vakantie en wilt deze graag inlijsten. Je laat de foto afdrukken en ziet in de rechter hoek een storend detail. U kunt er dan voor kiezen om dit detail te verbergen door er een passe-partout overheen te plaatsen.

Passe partout om meerdere beelden in één lijst te tonen

Als laatste kunt u een passe-partout ook gebruiken om één lijst te voorzien van meerdere afbeeldingen. Deze passe-partouts met meerdere uitsneden hebben een erg speels uiterlijk. Mocht u hier naar op zoek zijn kunt u de stappen volgen op onze maatwerk pagina.   

 Passe-partout

« Terug

Copyright 2024 Signerie Tel 085-4890032

Gebruik van deze website betekent dat je onze algemene voorwaarden accepteert.